Speerpunt 2018-2022 Onveilige verkeerssituaties


Fietsen“Fietsen in Albrandswaard moet veilig zijn”.

 
 

Tijd voor een wake-up call!

Alsof het zo is afgesproken! Op 20 februari 2018 riep de ANWB de kandidaat-gemeenteraadsleden op om zich richting de komende gemeenteraadsverkiezingen, hard te maken voor de veiligheid van fietsers. Te vaak is fietsen gevaarlijk, omdat de verkeerssituatie te weinig rekening houdt met fietsers. EVA had dit gevoel al langer en heeft verkeersveiligheid daarom ook bestempeld als een van de topprioriteiten voor de komende verkiezingen.

Ook in Albrandswaard is het op veel plaatsen voor fietsers, ruiters en wandelaars te gevaarlijk. Vooral op belangrijke dijken als de Rijsdijk, Essendijk en Dorpsdijk, waar het ontbreekt aan afgescheiden fietspaden en het nieuwe, gladde asfalt oproept tot te hard rijden, houd je soms je hart vast. Maar ook in Poortugaal (Albrandswaardsedijk) en in Portland (de Portlandse Baan) is het nog steeds veel te gevaarlijk voor onze fietsers. Vooral kinderen hebben hier dagelijks last van.

ANWB-topman Frits van Bruggen stelt dat ingrijpende maatregelen hierbij niet uit de weg gegaan moeten worden. EVA is het daar mee eens. Graag gaan we met u in gesprek over wat de gevaarlijkste plekken zijn in onze gemeente en over de beste manier om die situaties aan te pakken. Want fietsen is fijn en vaak de beste en gezondste manier om je te verplaatsen. Maar dan moet het wel veilig zijn.

En daar gaan wij aan werken. Samen met u.

Voor het artikel in het AD, klik hier

Andere speerpunten van EVA in de periode 2018-2022, klik hier