20190528 Grote bouwopgave in Albrandswaard


Er moet meer gebouwd worden in Nederland volgens de minister. Zeker in de al drukke Randstad.

Ons gemeentebestuur heeft dit voorjaar een bod aan de stadsregio Rotterdam gedaan om 1177 woningen te bouwen in de komende 10 jaar. De Provincie beoordeelde dit als te laag en heeft opgedragen om 600 extra woningen in de sociale klasse te bouwen.
Albrandswaard staat dus aan de lat voor bijna 2000 woningen! Dit betekent:

  • 3/4 Portland erbij in aantal woningen;
  • ± 5000 nieuwe inwoners;
  • Nieuwe wegen, scholen en winkelcentra;
  • Albrandswaard gaat in de komende 10 jaar op de schop voor een nieuwe infrastructuur voor elektriciteit of stadsverwarming vanwege de transitie “van het gas af”. Dit komt er ook nog eens bovenop.

Maar de vraag die als eerste op ons afkomt: Als wij dan toch moeten bouwen, waar bouwen wij die woningen en waar helemaal niet? De paar landelijke gebieden (onze mooie en groene polders, die er nog zijn) dan maar volbouwen? Of gaan wij de lucht in met appartementsgebouwen van 10 verdiepingen?

Willen we dit wel? Kunnen we dit tij nog keren? Wat heeft Albrandswaard wél te bieden aan de stadsregio Rotterdam? Wij kunnen wel de recreatieve functie voor de Rotterdammers vervullen. Die discussie over het gebruik van de sterke kanten van alle omliggende gemeentes moet gevoerd worden. Uitgangspunt: voor Albrandswaard is dat de groene long voor het eiland IJsselmonde.

Heeft u hier een mening over? EVA (Echt voor Albrandswaard) nodigt u uit op 28 mei, vanaf 19.30 in gebouw ’t Centrum, Bernardstraat 3 in Rhoon.

Met uw mening helpt u EVA meer richting te geven aan het debat in de gemeenteraad van Albrandswaard!

Basita