20201110 EVA Nieuwsbrief november 2020 – Begroting en beschouwingen 2021

Op 9 november 2020 is de begroting van de gemeente Albrandswaard besproken in de gemeenteraad. Op dinsdag 10 november 2020 wordt hij definitief vastgesteld.

Deze nieuwsbrief gaat over de inzet van EVA bij de begroting besprekingen en de algemene beschouwingen.

EVA ziet het college nog steeds tobben met het rond krijgen van de begroting. Wel wordt goed zichtbaar hoe EVA verschilt van de coalitiepartijen VVD, StemLokaal, Leefbaar en CDA.

Waar de VVD zegt: bouwen, bouwen, bouwen! Zegt EVA dat Albrandswaard de agrarische, recreatieve en natuurwaarden ferm willen verdedigen bij de Provincie.

Broddelwerk op het gebied van woningbouw. Het eerste bod van 1177 woningen aan de Provincie was te hoog. Het nu voorgestelde aantal van 750 is te laag, waarbij het aantal sociale woningen van 210 ontoereikend is!

Waar de coalitie bezuinigingen in het groen lijkt te accepteren, zegt EVA: luister beter naar inwoners. Zij willen juist meer groen en beter onderhoud!

Wethouder van Ginkel, verantwoordelijk voor zorg en onderwijs, wil het peuterwerk aanbesteden en zet een streep door het werkloosheidsproject van SWA. EVA ziet dat anders: Zet in op preventie en maak werk van het peuterwerk met SPA en stop de uitverkoop van lokale goedlopende initiatieven! Maak van SWA weer een onafhankelijke zelfstandige stichting!

Meer weten? Klik hier