20201220 EVA Nieuwsbrief december 2020

De november vergadering (vanwege de begroting de belangrijkste van het jaar) en de december vergadering zijn digitaal afgehandeld. Alleen degene die het woord voert is in beeld. Moeilijk wanneer je sfeer en non-verbale signalen belangrijk vindt, makkelijk wanneer je moeilijke besluiten moet nemen.

De inzet van EVA in de november vergadering is wederom niet beloond. De inmiddels bekende stemverhouding coalitie-oppositie blokkeerde de opdracht van de oppositie om verenigingen mee te laten profiteren van de eenmalige € 17 miljoen van de verkoop van de Eneco-aandelen. Jammer, jammer, jammer. Het lijkt erop dat politieke partijen activiteiten zoals: Cultuur, Griendpop, RTVAlbrandswaard, musical Rolf, of sportverenigingen vooral belangrijk vinden ten tijde van verkiezingen. Dit had nu een mooie gelegenheid geweest om te laten zien dat je hen op waarde schat.

De december vergadering ging grotendeels over de bouwplannen van Antes op het Delta-terrein. Vanaf begin 2019 was B&W op de hoogte zonder de omwonenden en de gemeenteraad te informeren. Uiteindelijk zwicht B&W (en uiteraard ook de coalitiepartijen) voor de chantage dreigingen van de directie van Antes.
Een extern onderzoek zegt: niet doen; verder onderzoek is nodig. Toch gaat B&W een intentieovereenkomst aan. Grote verwachte problemen op het gebied van veiligheid, verkeer, milieu en verlies van groen worden genegeerd. Dit dossier is wat ons betreft nog niet gesloten. Wij houden u op de hoogte!!!

Meer weten? Klik hier