20210126 EVA Nieuwsbrief januari 2021

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van EVA van dit jaar. Een eerste brief in het laatste volle jaar van deze raadsperiode. Over 6 maanden beginnen alle politieke partijen alweer aan de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Vanzelfsprekend staan we stil bij het afgelopen jaar. Corona is zo alles overheersend dat je er niet omheen kunt. Ook 2021 zal grotendeels in teken staan van dit virus.

Het bestuur, de politieke fractie en de mensen van EVA-Dichtbij wensen u nogmaals een goed jaar. We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we elkaar ergens dit jaar weer echt kunnen ontmoeten. Want dat missen we allemaal. Gewoon een goed gesprek over onderwerpen die er toe doen, terwijl je elkaar recht in de ogen kijkt.

Ook in de gemeenteraad wordt dit gemist. De onderlinge verhouding tussen coalitie (VVD-CDA-Leefbaar-Stemlokaal) en oppositie (EVA-NAP-GroenLinks-PvdA-Frans-Suus) is al moeilijk. Het helpt dan ook niet om via een computerscherm vanuit een eigen kamertje thuis met elkaar te debatteren. Er is nauwelijks dynamiek, geen non-verbale reacties. Een vergadering is nu een uitwisseling van standpunten, waarna een stemming volgt. De uitslag is bij voorbaat al bekend.

De onderwerpen doen er wél toe. De concrete plannen voor renovatie van de Schutskooiwijk met de bouw van zo’n 150 extra woningen in Poortugaal West zijn voor het eerste gepresenteerd. Wakker blijven dus! En dan de Omloop!!! Daar lijken we een achterhoedegevecht te leveren, waarbij onze fractievoorzitter, Mariëlle Vergouwe, het gevoel heeft dat de “rode stip op de horizon” van Wethouder Schneider al met ankers is vastgezet. EVA neemt geen genoegen met een proces in achterkamertjes en zal blijven vragen om transparante besluitvorming!

Meer weten? Klik hier